Zondag, in de haven van Gent, mocht ook BlueBird zichzelf voorstellen aan het grote publiek tijdens de Vlaamse Havendag. Met grote interesse werden mensen getriggerd om na te denken over een haven van de toekomst. Maar ook over vooruitgang en innovatie op vlak van automatisering, digitalisering, dataverzameling, … werd gebrainstormd. 

Tijdens de coronacrisis en het begin van de oorlog in Oekraïne werd voor veel mensen duidelijk welke impact een haven op ons dagelijkse leven heeft. Dus alweer een reden om het regenweer te trotseren en deze unieke plek te leren kennen.  

Dat een nest als BlueBird er moet komen voor het accelereren van innovatie in de haven en maritieme sector, staat voor elke bezoeker aan onze tent, als een paal boven water.  

Wij hadden de eer enkele bedrijven die perfect in BlueBird zouden passen, in onze tent te verwelkomen. 

TECTERO vertelde hoe zij enerzijds plantaardige olie omzetten in volledig biodegradeerbare smeermiddelen en -vetten voor gebruik in oa. de maritieme sector.  Anderzijds breken ze aan de hand van niet-thermische plasmaprocessen PFAS af in (afval)water.  

OTIV die treinen autonoom laat rijden en SEALUTION die software ontwikkelt om interne communicatie op schepen efficiënter te laten verlopen, doet jong en oud dan weer wegdromen over een, voor velen, onbekende science fiction-wereld.  

De missie van BlueBird is dus duidelijk: Bedrijven die software/hardware ontwikkelen, productie in cleantech, meeting en sectoroverleg rond innovatieve, havengerelateerde bedrijvigheid onder 1 dak brengen op een extreem strategische plaats!  

Zo kunnen deze ondernemende mensen elkaar besmetten met het innovatievirus en de toekomst van ons allemaal gezonder, efficiënter en duurzamer maken.  

 

Met veel dank aan Tectero, Otiv en Sealution om mogelijke residenten van BlueBird wat concreter te maken.