BreiGoed

Ligging
Gelegen aan de Vijverwegel – 9090 Melle

Oppervlakte
+/-  m²

Bestemming
Woongebied

Voorgeschiedenis

Brocap herontwikkelt de oude Bonneterie Verwee, een verlaten fabriek en te renoveren villa met een prachtig verleden in Melle.

Het breigoedfabriekje werd in 1924 gebouwd door Karel Verwee naar een ontwerp van Gentbrugse architect Charles De Nil. Na Verwee was de Gentse textielfirma Peeters in dit fabrieksgebouw actief.

Herontwikkeling

De herontwikkeling van BreiGoed is een architecturaal hoogstandje geworden waar uniek karakter de bovenhand krijgt. Laat u meeslepen in een verhaal van design, architectuur en natuur op slechts 15 minuten fietsen van Gent Zuid.

Heeft u interesse in 1 van de appartementen of woningen met zicht op de gezellige parktuin? Neem dan snel een kijkje op www.BreiGoed-Melle.be

Brocapmeerwaarde

Een verlaten fabriek in een gezellige gemeente net buiten Gent is op het lijf van Brocap geschreven. Leuke woonconcepten neerpoten en hiermee verlaten sites doen heropleven is nu eenmaal onze dada. Sinds het woonproject Olympia in Machelen – Zulte hebben we de smaak nog meer te pakken om kwalitatieve buurten te bouwen waar duurzaamheid en vooral ook sociale duurzaamheid bovenaan de lijst staan. Een plek waar ieder woont met zijn private terras of tuin en daarbij ook collectieve parktuin als plaats om te ontmoeten, heeft.

Tijdens de ontwerp- en de vergunningfase maakten we kennis met de buurt. De warme, ondernemende en begripvolle buren maakten ondertussen al kennis met de site en organiseerden er 2x hun paasbrunch.