De vergunningsaanvraag voor de bouw van het bedrijventerrein Dammekouter in Roeselare is ingediend. Sanering, verdere afbraak en start aanleg wegenis zullen naast elkaar lopen vanaf oktober. Het bodemsaneringsproject voor het afgraven van de vervuilde kernen wordt eerstdaags ingediend.

In 2012 werd een BFC (Brownfieldconvenant) opgericht voor een stuk verontreinigde grond tussen de Dammestraat en Rotsestraat in Roeselare. Op de voormalige terreinen van Immo Verbrugge NV werden onderdelen voor oa. weefgetouwen geproduceerd waarvoor ontvetters en solventen werden gebruikt. Door deze activiteiten spreken we van historische bodemverontreiniging met VOCL’s. Een sanering is noodzakelijk en voor de begeleiding hiervan is Brocap de geknipte partner.

Dammekouter wordt de zachte overgang van wonen in het Dammepark naar de commerciële units op de Brugsesteenweg. Hiervoor wordt 1 van Brocaps specialiteiten: huisnijverheid geïntegreerd in het gloednieuwe duurzame en klimaatneutrale bedrijventerrein.

De woningen en appartementen van Dammepark zijn onlangs in verkoop gegaan. De commercialisatie van de loodsen en huizen met loods (huisnijverheid) is voorzien in de zomer van volgend jaar.

Wie als eerste de plannen van Dammekouter wil inkijken of het nieuws over de saneringswerken wil volgen, schrijft zich best in op www.dammekouter.be

Hierbij bedanken wij graag onze partners in dit project: