Ter Leeuwen

Ligging
Bergensesteenweg, Sint-Pieters-Leeuw
 
Oppervlakte
2 ha 4 a
 
Bestemming
Woongebied
 
Partners
Bruvanco nv en Beeckdael bv

Vermoed wordt dat er zich op deze brownfield een pottenbakkerij situeerde. Na de Tweede Wereldoorlog werd het terrein in gebruik genomen door tal van handelaars in onder meer tweedehandswagens, carrosseriewerken en de ontmanteling van autowrakken. Nadat ABB Klein Bijgaarden NV in 2009 eigenaar werd, werden deze handelsactiviteiten stuk voor stuk stopgezet, de gebouwen gefaseerd gesloopt, en het terrein gefaseerd gesaneerd. De site heeft een totale oppervlakte van 2,4 ha en biedt in totaliteit ruimte voor 159 wooneenheden.

Het projectgebied is opgedeeld in twee zones. Ter Leeuwen is de eerste fase en biedt een multifunctioneel gebouw met winkelruimte op het gelijkvloers, 1.800 m² kantoorruimte en 29 appartementen. De unieke ligging langsheen de Bergensesteenweg, de commerciële ader die Brussel verbindt met Halle, maakt Ter Leeuwen een interessante investeringsopportuniteit.

De volledige binnenruimte van het project werd overgedragen aan de ontwikkelaar ION, welke er op vandaag een gemengd zorg- en woonproject op realiseert.  (www.leeuweryck.be).

Meer informatie vind je terug op www.terleeuwen.be.

Deel deze pagina: