De Boomgaard

Ligging
Luikersteenweg, Hasselt

Oppervlakte
1 ha 57 are 50 ca

Bestemming
Realisatie van een gemengd woongebied (wonen met ondersteunende dienstverlening)

Het projectgebied ligt net voorbij de stedelijke buitenring op een steenworp van het stadscentrum en met een directe vlotte verbinding naar de E313. Het maakt deel uit van het BPA nr.62 bis Ekkelgarden en werd bestemd als zone voor stadsvilla’s in het park.

De woonblokken worden ingebed in een groen park dat aansluit op de groenbuffer langsheen de toekomstige ziekhuissite.

Het ontwerp van het nieuwe woonblok dient in harmonie te zijn met de 2 naburige blokken Le Clos d’Or op het buurperceel. In eerste instantie verkreeg Brocap een goedgekeurde omgevingsvergunning voor het bouwen van een urban villa van 11 appartementen. Deze appartementen kijken uit op een prachtig groene, open boomgaard en zijn uitermate energiezuinig. De warmtepomp aangevuld met zonnepanelen, een perfecte oriëntatie en isolatie zorgen ervoor dat deze woonunits heel weinig energieverbruik nodig hebben.

Verhuis tegen eind dit jaar naar een ruim en energievriendelijke woonst! De laatste 3 appartementen zijn nog te koop. Neem snel een kijkje op: www.deboomgaardhasselt.be

Een tweede fase op dit gebied is in volle ontwerpfase. In overleg met de stad wordt er gezocht naar een zinnige invulling met het toekomstige, gloednieuwe ziekenhuis met doorwaadbaar park in het achterhoofd. Volg de tweede fase hier. 

 

Deel deze pagina: