Olympia scheert als duurzaam woonproject hoge toppen

Woonproject Olympia in Machelen (Zulte) scoort hoog in comfort, duurzaamheid, kwaliteit en energievriendelijkheid.

Comfortabel wonen

De huizen aan de Polderstraat zijn bevattelijk qua grootte maar genieten elk van een privatieve buitenruimte. Deze ruimte wordt aangevuld met een collectieve tuin. Hier stockeer je en krijg je extra ruimte om te spelen. Vergeet het onderhoud van een veel te lange tuin waar je vaak het einde nooit van bereikt.

Het licht dat je in deze woningen binnen krijgt is van onmetelijke luxe. De “vide” (de opening die gelijkvloers in eerste verdieping doet overlopen) is een architecturaal hoogstandje. Enerzijds neemt het wat bruikbare oppervlakte weg maar anderzijds creëert het een fantastisch loftgevoel.

De ruime, handige keuken van KVIK geeft een tijdloze en tegelijk moderne toets aan het geheel.

Ook de bereikbaarheid met openbaar vervoer of wagen maken dit project comfortabel. En wie veilig met de fiets naar Deinze wil, neemt de fietsostrade aan de Posthoornstraat die Kortrijk met Gent verbindt.

Kwalitatief en duurzaam

Dat een project vandaag de dag duurzaam moet zijn is een open deur in trappen. Olympia is opgetrokken uit recupsteen, Oude Beerse klinker. Begin 20ste eeuw produceerde men deze steen. Door het hergebruik krijgt deze steen een tweede leven. Qua circulariteit in de bouw kan dit tellen.

Verder zijn aluminium ramen voorzien die een perfecte isolator zijn. 100% recycleer- en herbruikbaar, materiaal dat gemakkelijk is in onderhoud. Bovendien beschermt dit goed tegen brand en inbraak en geeft het een optimale akoestische isolatie.

De vloerverwarming in de keuken, leefruimtes en badkamer zorgt niet alleen voor een extra duurzame toets maar beidt tevens heerlijk wooncomfort.

Energiezuinig

Deze vloerverwarming hoort ook onder deze titel thuis. Want met vloerverwarming zal je doorgaans minder energie verbruiken en een constantere temperatuur halen. De energie in de huizen in de Polderstraat worden vooral uit de zonnepanelen verkregen. Bij deze BEN-woningen is het verbruik reeds tot een minimum herleid en wordt de energie voor het overgrote deel uit groene energiebronnen gehaald. Aansluiting voor warmtepompen wordt voorzien alsook de plaats om eventueel zonnewering te steken op termijn.