Reinaertpark

In verkaveling Reinaertpark realiseren we 30 tijdloze ééngezinswoningen met private tuin en autostaanplaats. De 3 unieke meergezinswoningen omvatten 32 appartementen en ondergrondse staanplaatsen. Door een mooie mix van betaalbare wooneenheden kunnen jong en oud en investeerders hun gading vinden in dit schitterende project.

Ligging
Karrestraat, Lokeren

Oppervlakte
1 ha 05 a 76 ca

Bestemming
Realisatie van 30 woningen en 32 appartementen

Partners
Acasa Vastgoed

Cappellificio is een project in het hart van de Lokerse Daknam-wijk, waarbij de voormalige MATCHAP-site werd herontwikkeld tot een woongebied van 62 wooneenheden.

Het terrein ligt midden in een bestaande woonwijk aan de rand van de stad Lokeren. Na een onderhandelingstraject van anderhalf jaar werd een akkoord bereikt met de stad Lokeren dat er op de site een 60-tal wooneenheden konden worden gerealiseerd, deels appartementen en deels grondgebonden woningen. Na dit akkoord werd de eerste fase van de bodemsanering, m.n. de sanering van de tuinen van de aanpalende bewoners, uitgevoerd. Na het verkrijgen van de verkavelingsvergunning in juni 2012 werd de sanering van de site zelf uitgevoerd samen met de aanleg van de wegenis.

Voor de effectieve ontwikkeling van de nieuwe woonwijk werd een overeenkomst gesloten met Acasa Groep uit Sint-Martens-Latem. Studiebureau Mebumar en architect John Bontinck stonden respectievelijk in voor de inrichting en het ontwerp van het project dat gecommercialiseerd werd onder de naam “het Reinaertpark”.

De bouwwerken werden uitgevoerd door Heymans-aannemingen.

De laatste loten van de laatste fase werden verkocht in de loop van 2018.

Deel deze pagina: