Zonnevallei Business Park

Het concept ‘Duurzaam Ondernemen’ bij de ontwikkeling van een bedrijvenpark, geeft aan de verschillende ondernemers de mogelijkheid om collectief de economie te verhogen, de kosten op sociaal- en milieuvlak te verlagen, de afvalberg te verminderen, hun innovatie te verhogen , toegang te krijgen tot nieuwe markten, strategische planning te ontwikkelen en zich zichtbaar te maken op vlak van financiering en investering.
Minister-President Kris Peeters

Beleidsverklaring (2010)

Ligging
Brusselbaan – Bleregemstraat, Affligem

Oppervlakte
4 ha 84 are 39 ca

Bestemming
Duurzame KMO-zone

Partners
Bruvanco nv en Beeckdael bv

In juni 2009 werd het industrieterrein, gelegen aan de Brusselbaan in Hekelgem gekocht door ABB Afligem nv. Het industrieterrein, dat ‘De Zonnevallei’ of ID Park werd gedoopt, zal worden ontwikkeld als een volwaardig duurzaam KMO-park.

De Zonnevallei biedt niet alleen een uitstekende ligging, het maakt duurzaam ondernemen meteen ook zeer concreet. Het business park heeft een grootte van bijna 50.000 m² waarop een 30-tal bedrijven zich kunnen huisvesten tegen economisch heel interessante tarieven.

De aanwezige bedrijven werken samen om hun bedrijfsactiviteiten uit te oefenen met respect voor het milieu en op een sociaal-maatschappelijk aanvaardbare wijze, waarbij uiteraard de economische realiteit niet uit het oog verloren wordt. Het parkmanagement neemt de zorgen rond afvalverwerking, mobiliteit en energievoorziening uit de handen van de KMO, want dit zijn diensten die niet tot de core business van de KMO behoren. Daardoor kunt u zich als bedrijf volledig focussen op uw kernactiviteit.

Deel deze pagina: